Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Update – Shimano als mijn tijdelijke Roval Fusée

Nou, dat geintje is geen geintje zeg… Mijn Roval-wiel  is niet meer te maken. En een nieuw wiel kost 450 euro. Ik vreesde al dat het zoveel zou zijn, maar durfde daar nog niet helemaal van uit te gaan. Met een redelijk lange periode van werkloosheid achter de boeg sinds mijn afstuderen en de grote hoop om in het voorjaar eindelijk een eigen appartmentje en/of autootje te kopen, heb ik dat geld nu even niet beschikbaar.
Spoedoverleg dus; wat te doen? Samen met F. heb ik besloten deze winter lekker op mijn goedkope Shimano-wieltje te blijven trainen. Dan kan ik nog ‘s een spaakje kapot trekken zonder al te veel schade(-kosten)! Als ik straks in maart dan daadwerkelijk ga koersen koop ik een set echt goede (handgemaakte) wielen, waarbij de naaf veel minder makkelijk kapot te trekken is. Dan is veel schaderijden op te lossen door er slechts een nieuwe spaak of velg in te zetten. Die terugkomende investeringen doen in ieder geval wat minder pijn in de portemonnee. Voorlopig kan ik dus gewoon zorgeloos fietsen, maar een definitieve oplossing komt er pas over een paar maanden.