Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Van muts naar gek

cinefex-com-chickenrunWerd ik twee weken geleden nog uitgemaakt voor muts tijdens de Dinsdag-avondcompetitie, gisteren was ik ineens een gek. Omdat iemand vóór mij zijn fiets naar links gooide en ik daardoor abrupt moest remmen. Ik had zelf ook wel ‘gek!’ naar mijn voorganger willen roepen, maar dat deed ik niet. Nu weet ik dat ik het volgens mijn eigen etiquette niet erg moet vinden om voor gek te worden uitgemaakt. En op zich klopt dat ook.
Maar gisteravond was het laatste clubkoersje op Swift. Het ging niet meer om punten voor het klassement. Maar gewoon nog eventjes gezellig een laatste rondje voor de lange winterstop van kracht gaat. En toch wordt er dan nog op leven en dood gereden. En kunnen enkele B-renners het blijkbaar niet verkroppen als het A-peloton hen inhaalt. Drie keer lagen we bijna tegen het asfalt, in het eerste kwartier al. Ik was er klaar mee en stapte af. Even geen mallotenstrijd meer tot maart volgend jaar.

Foto: Cinefix.com