Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Vandaag was ik Jul, die van Jut

v4cbreda1bewVandaag heb ik weer eens ouderwets getoerd, samen met ‘schoonbroertje’ K., waar ik enkele weken geleden ook de baanclinic mee heb gedaan. D., een vriend van hem, was er ook bij. Gezellig met twee mannen op stap! Voor het eerst sinds ik met wedstrijden begonnen ben stond ik weer eens in een startvak, zonder dat ik last had van wedstrijdstress.Het is best gek. Mijn ploeggenootjes hadden op trainingskamp verteld dat – hoewel ze wedstrijdrijden echt heel leuk vonden – de mooiste herinneringen hadden aan tochten of gebeurtenissen búiten de wedstrijden. Ik kon me daar toen niks bij voorstellen. ‘Waarom rijd je dan überhaupt wedstrijden?’, dacht ik naïef. Maar het lijkt erop dat ze wel eens gelijk kunnen hebben. Het wedstrijdrijden vind ik ont-zet-tend tof, maar ik kan me inderdaad voorstellen dat ik, als ik ooit ‘s terugkijk op een (lange en succesvolle?) wielrencarrière, juist dit soort tochten als leukste herinneringen ophaal.
v4cbreda6lbew1De tocht was een fijne training. Ik had een klein spiertje verrekt tijdens de tijdrit donderdag, dus ik had 60km om dat er weer uit te fietsen. Waar ik bij de wintertrainingen hard moest werken om de SwaboLadies op de hoge snelheden goed bij te houden heb ik vandaag alle kilometers op kop gereden. Zonder moeite. Lekker uitwaaien tussen al het verhuizen door. En een mooie bevestiging van mijn vorm!

Foto’s: Best Photo 4 You en Sportplaat