Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Voorzitter stopt met rennen

Onze SwABo-voorzitter stopt ermee. Gelukkig niet met het voorzitterschap. Maar wel met zijn eigen rennerscarrière. De geïnvesteerde trainingsuren betalen zich niet meer uit in de gewenste resultaten. Vind hij. En wie ben ik om dat te be- of veroordelen?

Maar jammer is het wel. Naar mijn idee reed hij namelijk nog steeds de stenen uit de straat. Zelf heb ik ‘m nooit in criteriums of klassiekers zien rijden, maar het is wel iemand uit het Swift-tijdrijdclubje. Een vaste groep van zo’n veertig Swift-leden die steevast bij diverse tijdritten in de regio aanwezig is. Dus hoe kan het ook anders dan dat E. zijn carrière afsluit met een Monstertijdritvan ruim 120km?Nee dit is niet opnieuw een ode aan een SwABo-renner. En het is ook niet mijn geheime SwABo-‘idool’ himself.  Maar zijn besluit heeft me wel een bepaald gedachteballonetje doen oplaten… E. is erg getalenteerd en kan knoepert hard rijden. Hij heeft in zijn rennerscarriere drie podiumplekken in klassiekers gehaald. Tijdritten waren nog meer zijn ding; hij haalde meerdere top-20 klasseringen bij het NK Tijdrijden voor profs. En in dit seizoen heeft hij nog de Swift Time Trials op zijn naam gezet, de laatste ronde van de Tijdritcompetitie Zuid-Holland gewonnen en is hij Clubkampioen geworden met een tijd ruim onder de ‘magische grens’ van 20 minuten. Voor mij iets om gigantisch naar op te kijken. Maar blijkbaar voor hem reden om te stoppen met zijn carrière…
Ik begin pas net en ben momenteel ontzettend blij als ik een keer een elite-wedstrijd uitrijd (ook al kom ik als laatste over de streep), of als ik een keer echt goed meedraai in een trainingswedstrijdje. Dat vind ik prima, maar wel in de hoop, in de veronderstelling, dat ik in de toekomst mooie uitslagen ga rijden. – Maar wat als die er nou niet komen? Ik zeg altijd ‘ik heb geen talent, ik werk er gewoon héél hard voor’. Maar als E. met zijn talent deze uitslagen een ‘slecht’ seizoen vindt, hoe moet dat dan later met mij…?Maar nee, dat balonnetje prik ik lek. Ik wielren toch niet alleen voor de uitslagen?! Ik fiets omdat ik het zó ongelooflijk leuk vind om te doen. En als daar ooit korte uitslagen uit komen, is dat mooi meegenomen. En E. kan nog steeds als inspiratie dienen, aangezien hij aanblijft als SwABo-voorzitter. Mooi om zo iemand je belangen te laten behartigen.