Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Wegdromen bij Wevelgem

Gent-Wevelgem

In gedachten sta ik er al aan de start. Ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb de hele winter goed getraind en in de wedstrijden tot nu toe heb ik mooi mee gekund met het peloton. Ik heb in de eerste maand van seizoen 2012 opnieuw flinke stappen gemaakt in het eliterennen, iets wat ik had gehoopt na mijn mooie eerste wielerjaar als eliterenster, maar waar je nooit van uit kunt gaan, iets wat je niet als vanzelfsprekend mag beschouwen. Ik heb zo goed gereden dat de ploeg me besluit mee te nemen naar Gent-Wevelgem. De Vlaamse klassieker die dit jaar voor het eerst voor vrouwen wordt georganiseerd. Naast de Ronde van Vlaanderen en Omloop het Nieuwsblad is er dus nog een Female Flanders Classic bij gekomen.

PLOF!

Mijn dagdroom spat uiteen en ik zit weer gewoon in het grauwe, grijze Nederland, waar ik ondanks het slechte weer zo veel mogelijk probeer te trainen. Trainen en rust nemen, die balans is belangrijk. Het gaat goed, ik voel me sterk, maar ik heb nog geen wedstrijd gereden. Geen baanwedstrijd, geen veldrit en ook de clubkoersjes op de weg zijn nog niet begonnen. Geen idee dus of ik eigenlijk wel een stuk beter ben geworden dan vorig jaar. En of ik het niveau zou hebben om bij Gent-Wevelgem mee te mogen doen. Of het SwaboLadies cycling team überhaupt als Nederlandse clubploeg mee mag doen. Maar er zijn twee voordelen; de SwaboLadies zijn wel al meerdere malen bij Omloop het Nieuwsblad uitgenodigd. En de vrouwenwedstrijd is op dezelfde dag als de wereldbekerwedstrijd Trofeo Binda. Dus de echte internationale toppers zullen waarschijnlijk voor díe wedstrijd kiezen. Een klein kansje is daarom wel aanwezig…

En als ik daar mag starten, dan denk ik toch wel even aan Tom Boonen, hoe hij in de voorlopig laatste blauwe QuickStep-outfit die mooie wedstrijd won afgelopen jaar. Hopelijk geeft dat inspiratie.

Foto: Tim de Waele