Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Wereldberoemd… in Leiderdorp

Jaja, ik sta in het Leiderdorps Weekblad. Nu Regina Bruins (helaas, helaas!) even op non-actief staat ben ík ‘de wielrenster uit Leiderdorp’. Ik kreeg deze week een portretje in de regiokrant, zodat er meteen aandacht geschonken kon worden aan de SwABo-ploegenpresentatie, die morgen plaatsvindt. Een foto met de nieuwe kleding kon nog niet geplaatst worden, omdat die morgen pas officieel wordt onthuld. Maar verder is het een leuk stukje geworden. Eén dingetje. Ik ben gewoon nog regerend Nederlands Kampioen bij de journalistes. Ik behaal niet veel overwinningen, dus op deze moet ik zuinig zijn. Op 7 april ga ik mijn titel ‘verdedigen’.

jeanine-lwSPORTPORTRET

Op 2 maart wordt in het clubhuis van RTV de Bollenstreek de nieuwe selectie gepresenteerd van het dameswielerteam van SWABO, een samenwerking van de wielerverenigingen Swift, Avanti en de Bollenstreek. Eén van deze dames is de Leiderdorpse Jeanine Laudy.

Wie is Jeanine Laudy?
Ik ben 25 jaar, werk als trainee bij de Universiteit Leiden en ben freelance journalist-tekstschrijver. Mijn hobby is wielrennen.

Waarom ben je gaan wielrennen?
Ik had altijd al belangstelling voor het wielrennen. Met name het mannen-wielrennen via de TV. Ik fietste al wel wat, maar toen ik afgestudeerd was heb ik een tweedehands racefiets gekocht en ben gaan wielrennen.

Hoe ben je bij SWABO gekomen?
Eerst fietste ik in mijn eentje wat tochtjes rond Leiderdorp. Daarna ben ik ‘toerder’ geworden bij een wielervereniging. Toen ik daar genoeg van had heb ik in 2009 toenadering gezocht bij het SWABO-wielerteam en zo is het gekomen.

Wat voor ploeg is het?
Het is voornamelijk een opleidingsploeg met jonge meiden die opgeleid worden voor een profcarrière en wat oudere meiden, zoals ik, die op een wat hoger niveau willen fietsen.

Wat wil je in deze ploeg bereiken?
Omdat ik op wat latere leeftijd met wedstrijdfietsen ben begonnen denk ik niet meer aan een profcarrière. Dat hoeft ook niet meer. Wel wil ik zoveel mogelijk aan wedstrijden meedoen en het wielrennen zo professioneel mogelijk op amateurniveau uitoefenen.

Wat zijn je specialiteiten?
Die heb ik nog niet. Ik ben geen tijdrijder of bergbeklimmer, maar meer iemand die goed in het wiel kan zitten en lekker wil bijten.

Wat is tot nu toe je grootste prestatie?
Die moet nog komen maar ik ben wel Nederlands journalistenkampioen geweest!

Foto: FotoKoos