Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Wereldberoemd… in Veldhoven

Ik moet nog aan zoveel dingen wennen in het elite-wielrennen. En die lijst van dingen wordt eigenlijk niet echt korter, maar juist steeds langer. Vandaag is hij aangevuld met de ‘bekendheid’ of ‘belangrijkheid’ die je krijgt als je in het elite-peloton rijdt. En dan bedoel ik niet de herkenning naar aanleiding van mijn Twitter, zoals bij Vacansoleil4Challenge in Zandvoort, of het roze shirtje wat overduidelijk bij SwaboLadies hoort. Maar als je in een peloton met Marianne Vos, Vera Koedooder of Marijn de Vries rijdt, dan ben je ineens heel interessant. Toeschouwers spreken je spontaan aan, alsof ze jou al jaren kennen. Stellen je vragen alsof je al een echte prof bent (bijvoorbeeld de meneer die me vroeg waarom we niet meer met oortjes rijden, bij de Hills Classic). En ze moedigen je aan alsof je hun bloedeigen dochter bent. Zo moet dat dus een béétje voelen als je BN-er bent.

mei8-kempen21En het ging maar door vandaag. Toen ik over de finishlijn kwam om naar mijn auto terug te rijden werd er omgeroepen ‘en hier komt nr.62, Jeanine Laudy uit Leiderdorp*’. Ondanks dat dat gewoon op zijn jury-papiertje staat, is ‘t natuurlijk toch erg leuk om je naam over speakers te horen gallen. Maar toen hij erachter aan schreeuwde ‘met Limburgse roots’, toen keek ik wel een beetje gek op. Hoe weet hij dat? Staat dat in mijn Wielerland-profiel? – volgens mij niet. En ik kan mij ook niet herinneren dat ik mijn familiegeschiedenis heb moeten opgeven bij de KNWU. Zou iemand van de jury mijn blogs hebben gelezen…? Of herleidt hij dat uit mijn Sittardse achternaam? Ik zal ‘t antwoord waarschijnlijk nooit weten, maar het is wel iets aparts. Ik moet er zoals gezegd nog een beetje aan wennen.

(En dat moet dan tussen het leren fietsen door, want vandaag was het opnieuw DNF. Ploeggenootje S. eindigde uiteraard weer netjes in het peloton!)

* voor de KNWU en Wielerland.nl ben ik al verhuisd, ik wou dat dat in het echt ook zo gemakkelijk ging!

Foto’s: Noud van den Hurk