Jeanine Laudy

LetterProfessor

INFO@JEANINELAUDY.NL

Zondag rijd ik mijn eigen hoogmis

img_20140404_133530Dit weekend vindt de Ronde van Vlaanderen plaats, de wielerkoers waar alle wielerminnende mannen en vrouwen misschien wel het meeste naar uitkijken van het hele jaar. Deze koers heeft niet voor niets bijnamen als ‘Vlaanderens Mooiste’ en zelfs ‘de Hoogmis’. Vroeger was ik daar ook zo een van. Vroeger, want sinds ik koers is er op de dag van de Ronde een andere wedstrijd waar ik mijn aandacht op richt. De Wielerronde van Oploo. Een criterium in een schattig dorpje net boven Helmond. En vanwege andere redenen is die dag voor mij nog net zoiets speciaals als de Ronde.

In 2012 stond ik er voor het eerst aan de start. Ik had een winter keihard getraind, dus na mijn eerste wedstrijdseizoen moest dit toch het seizoen worden waarin ik ‘die stap’ ging zetten. Het werd geen stap, maar een desillusie. Al meteen na het startschot ontstond er een klein gaatje tussen mij en het peloton en ik kwam er gewoon niet meer terug naar toe. Wat ik ook deed, ik ging 100x dood, maar die halve fietslengte kreeg ik niet overbrugd. Terwijl het tempo er niet eens heel erg in zat in het peloton. Ik kwam de streep over op een stukje achterstand en ook in die tweede ronde kreeg ik het gat niet dicht. Ik barstte in tranen uit en smeet mijn fiets hardhandig tegen de grond. Iets waar ik nu nog steeds spijt van heb, maar een aandrang die ik destijds niet kon onderdrukken. In overleg met de sportmedisch begeleider van de ploeg werd besloten dat ik maar een maandje rust moest nemen, want dit was niks. Overtraind? Ik weet niet of ik hormonaal gezien overtraind was, maar de symptomen leken er toch verdacht veel op. De rest van de dag ben ik via Twitter op de hoogte gehouden wat er allemaal gebeurde bij onze zuiderburen, met Sebastiaans val en de overwinningen van Judith Arndt en Tom Boonen.

…Lees verder op Stoere Vrouwen Sporten!